Home Auteur Halle, Judith von

Halle, Judith von

© Verlag für Anthroposophie, Foto: Michel Gastkemper

Judith von Halle is geboren in 1972. Zij volgde basis- en voortgezet onderwijs in Berlijn en later ook in de Verenigde Staten van Amerika. Vervolgens studeerde zij bouwkunde in Berlijn. Zij is universitair ingenieur/architect. In 2002 is zij getrouwd. Zij is lid van de AAG en de Freie Hochschule für Geisteswissenschaft. Naast het werk als architecte gaf zij ook geesteswetenschappelijke voordrachten.

Met Pasen 2004 kreeg zij de stigmata, de wondtekenen van Christus. Sindsdien geeft zij hoofdzakelijk voordrachten en schrijft geesteswetenschappelijke boeken, waarin ze haar geestelijke belevenissen en haar door de antroposofische onderzoeksmethode verworven inzichten weergeeft. Ze is medeoprichtster van de Freie Vereinigung für Anthroposophie als ‘groep op zakelijke basis’ binnen de Allgemeine Anthroposophische Gesellschaft, die zich de opgave heeft gesteld het Christusgebeuren als centraal aspect versterkt in het bewustzijn te plaatsen en te verzorgen. Zij is initiatiefneemster van het werk van de Freie Vereinigung der Anthroposophie in Dornach, Zwitserland, dat plaatsvindt in de geesteswetenschappelijke werkplaats ‘Schreinerei am Blumenweg’. Sinds juli 2009 verschijnen de boeken van Judith von Halle in de door Joseph Morel nieuw opgerichte uitgeverij: Verlag für Anthroposophie.

Het innerlijke Woord

Het innerlijke Woord

Over het dagelijkse intieme gesprek van de ziel met Christus

De inhoud van dit kleine geschrift is ontnomen aan ‘Das WORT’, dat in 2022 in vijf banden is verschenen. Het vormt daarin hoofdstuk 160 in de derde band en heeft daar als ondertitel ‘Allerpersoonlijkste woorden tot de ziel van de …

Meer lezen →

Anna Katharina Emmerick

Een rehabilitatie

Wie niet aan de terminologie van de achttiende / negentiende eeuw blijft hangen, zal aan de berichten van Anna Katharina ­Emmerick veel kunnen ontlenen voor zijn eigen spirituele ontwikkeling. Vooral de antroposofische geesteswetenschapper zou de grootsheid van haar individualiteit in …

Meer lezen →

De apocalyps van Johannes

Verbindingsschakel tussen Joodse mystiek en christelijk-antroposofische geesteswetenschap

De mogelijkheid om historische gebeurtenissen, bijvoorbeeld uit het begin van de christelijke jaartelling, in een innerlijk beleven als reëel mee te maken, respectievelijk je daarin in te leven, zoals dat mogelijk was sinds het optreden van de wondtekenen (2004), stelde …

Meer lezen →

De grote christelijke feesten door het jaar heen

Bijdragen over Kerstmis, Epifanie, Pasen, Pinksteren, Sint-Jan, Michaël

Dit derde deel met voordrachten van Judith von Halle bevat een samenstelling van nog niet eerder gepubliceerde voordrachten alsook artikelen over de christelijke jaarfeesten, waarin de lezer een stimulans kan vinden voor een eigen en bewustere verhouding tot de feesten. …

Meer lezen →

De coronaviruspandemie II

Verdere antroposofische gezichtspunten

Het thema ‘coronavirus’ splijt de mensheid in twee grote controversiële kampen, vooral in de westerse wereld. Na anderhalf jaar pandemie zijn er zelfs binnen familie- en voormalige vriendenkringen kloven ontstaan die nauwelijks nog door dialogen zijn te overbruggen. In deze …

Meer lezen →

De coronaviruspandemie

Wat ligt ten grondslag aan het Sars-CoV-2-virus en de daardoor ontstane pandemie? – Allemaal alleen maar hysterie? In het streven om een antwoord te geven op deze vraag met behulp van de antroposofische geesteswetenschap gaat Judith von Halle in twee …

Meer lezen →

De Johannes-individualiteit

Nog niet eerder ontsloten aspecten over de spirituele missie en de persoonlijke ontwikkelingsweg

Volgens antroposofisch-menskundige gezichtspunten is Johannes de evangelist een eenmalige verschijning: een wezen geweven uit de geestelijke wezensdelen van de representanten van twee mensheidsstromingen, de Kaïn- en de Abelstroom. Maar deze chymische verbinding kwam tot stand onder de directe inwerking van …

Meer lezen →

De houtplastiek van het Goetheanum

'De mensheidsrepresentant tussen Lucifer en Ahriman'

‘Als iets waarin alles samengevat is wat er aan vormen leefde, en wat ooit gezegd of kunstzinnig gevormd kon worden in het Goetheanum, zou een negen meter hoge plastische groep uit hout dienen waarin de mensheidsrepresentant als Christus uitgebeeld was …

Meer lezen →

De leerlingen van Christus

Over de mysterie-achtergrond van de twaalf apostelen

De twaalf apostelen: de ‘eenvoudige’ mannen uit Palestina? – De lichamelijke stamboom van de mensheid, van de apostelen en van Jezus van Nazareth; – Het keerpunt van de mensheidsontwikkeling: de twaalf apostelen als stamvaders van onze geestelijke stamboom; – De …

Meer lezen →

De kerstgedachte van de Isis-Horus-mythe

Over het monotheïstische oerbegrip van de Egyptische mysteriën

In hun geestelijk schouwen beseften eertijds de ­wijzen van het zonneorakel van Heliopolis het kosmische geheel van de hiërarchieën alsook het wezen van de Logos en hoe deze geleidelijk de aarde naderde. Het waarnemen van de verandering van de Logos …

Meer lezen →

De ontmoeting met Christus in de huidige tijd en de geest van het Goetheanum

Wie is de etherische Christus? Welke voorwaarden kunnen wij vervullen om Hem tegenwoordig te ontmoeten? De schrijfster wijdt zich aan deze vragen ook met het oog op de unieke poging van de geestelijke wereld om door de werkzaamheid van Rudolf …

Meer lezen →

De Tempeliers deel 2

De graalsimpuls in het inwijdingsritueel van de orde van de tempeliers

Na de voorbereidende beschrijving van het eerste en derde onderdeel van de inwijdingsritus van de tempeliers wordt hier het tweede onderdeel van het driedelige ritueel beschreven. Het vormt – zowel in de onderhavige presentatie alsook in de historische realiteit – …

Meer lezen →

De Tempeliers deel 1

De graalsimpuls in het inwijdingsritueel van de orde van de tempeliers

In een inleidend overzicht wordt het wezen van de heilige graal beschouwd, met het oog op de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van de mens. Het graalchristendom dat uit deze ontwikkeling voortkwam, werkte tot het einde van de vierde eeuw in …

Meer lezen →

De zeven mysteriedrama’s van R. Steiner

Over het vijfde drama; over het zesde drama; over het zevende drama

Rudolf Steiner heeft op verschillende manieren de antroposofische rozenkruiser inwijdingsweg en de stadia die de menselijke ziel daarbij doormaakt weergegeven – niet alleen in het boek De weg tot inzicht in hogere werelden! Een beeldend-aanschouwelijke vorm van de inwijdingsweg schiep …

Meer lezen →

En als hij niet was opgestaan…’

De Christus-stadia op de weg naar de geestelijke mens

Judith von Halle vertelt vanuit haar innerlijke ervaringen over de historische gebeurtenissen van het mysterie van Golgotha en verbindt deze met beschouwingen over de geestelijke achtergronden van dit centrale mensheidsgebeuren. Haar betogen worden aangevuld met bijdragen van Peter Tradowsky, die …

Meer lezen →

Het avondmaal

Van voorchristelijke cultus tot transsubstantiatie

In dit boek beschrijft Judith von Halle de gebeurtenissen rond het laatste avondmaal en de esoterische achtergronden ervan. De auteur is door haar bijzonder geestelijk inzicht in staat ons een beeld te geven van de joodse cultus zoals die plaats …

Meer lezen →

Het christelijke uit het hout tevoorschijn

Rudolf Steiner, Edith Maryon en de Christus-plastiek

Over de betekenis van de Dornacher houtplastiek in de zin van de christelijk-esoterische scholingsweg. Over de geestelijke wezens die hierin voortdurend levend werkzaam zijn. Over het geestelijke en kunstzinnige wordingsproces van het werk. Over de karmische verbindingen van de kunstenaars, …

Meer lezen →

Het Onze Vader

Kosmische aspecten van het stervensuur op Golgotha

Judith von Halle heeft een bijzonder vermogen. Zij omschrijft dit zelf als volgt: ‘Het kan gezien worden als een soort ‘reis in de tijd’ waarbij alle zintuiglijke indrukken zoals wij die in het dagbewustzijn van het hier en nu kunnen …

Meer lezen →

Het leven op het keerpunt der tijden

en de spirituele achtergronden hiervan

Een treffende inzage in de gebruiken en verschillende leefwijzen van het Joodse volk op het keerpunt der tijden laat de veelsoortige betrekkingen zien tot het mysterie van Golgotha. Over de toenmalige religieus-politieke groeperingen, hun verhouding tot Christus Jezus en hun …

Meer lezen →

Het ziektebeeld dementie

Antroposofische gezichtspunten

Het begrijpen van het mensenwezen, niet alleen door de uiterlijke zintuigen maar ook door bovenzinnelijke waarneming, zal de therapiemogelijkheden van ziekten in de toekomst grote diensten kunnen bewijzen, omdat daarmee een beter onderzoek naar de juiste oorzaken mogelijk wordt. Op …

Meer lezen →

Jozef van Arimathea en de weg van de heilige graal

...en de weg van de heilige graal

Dit boek biedt heel nieuwe en diepe inzichten in de vroegchristelijke mysteriegeschiedenis van Europa en belicht de ‘eerstesteen-leggingen’ voor een esoterisch christendom tussen Efeze en Gallië tot aan Ierland. De eigenlijke verdienste van Jozef van Arimathea, die het vergeestelijkte bloed …

Meer lezen →

Materie sterft – Geest wordt geboren

Kosmische aspecten van het stervensuur op Golgotha

De evangelieteksten stellen ons voor diepe inzichtsvragen. Vaak kan achter de woorden die – oppervlakkig gezien – uiterlijke gebeurtenissen beschrijven, de eigenlijke boodschap, namelijk de bovenzinnelijke betekenis worden gevonden. Een brandende inzichtsvraag betreft de beschreven zonsverduistering op het stervensuur van …

Meer lezen →

Meditatie en beproevingen van de ziel

In de antroposofie en in de evangeliën

Deel I: de vlindermeditatie De vlindermeditatie, een wilsmeditatie, werd door Rudolf Steiner in 1923 gegeven in een kritieke historische situatie; ook voor ons is dit nu heel actueel. Uiteraard moet een meditatie worden gedaan en niet worden uitgelegd; maar een …

Meer lezen →

Over de geheimen van de Kruisweg en het graalbloed

Het mysterie van de verwandeling

Ook de beschrijvingen in dit derde deel van de reeks ‘Bijdragen tot inzicht in het Christusgebeuren’ zijn voortgekomen uit het autonome geestelijk beleven van de schrijfster. Enerzijds gaat het daarbij om het directe meebeleven van de historische gebeurtenissen op het …

Meer lezen →

Over ziekten en genezingen

en over de mysterietaal van de evangeliën

Dit vierde deel van de reeks Bijdragen tot inzicht in het Christusgebeuren is gewijd aan de vraag naar het wezen van de in de evangeliën beschreven ziekten, die karakteristiek waren voor het keerpunt der tijden, en hoe deze door Christus …

Meer lezen →

Over het mysterie van Lazarus en de drie johannesfiguren

Johannes de Doper – Johannes de Evangelist
– Johannes Zebedeüs

Het mysterie van Lazarus-Johannes is een van de belangrijkste christelijke erfenissen om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de huidige en toekomstige mens. Daarbij hoort de tot nu toe verborgen gebleven samenhang tussen het ontstaan van Lazarus-Johannes en de …

Meer lezen →

Persoonlijk-onpersoonlijks

Ontstaansgeschiedenis en uitgebreide inhoudsopgave van Het Woord in de zeven rijken van de menswording. Een Rozenkruismeditatie. Deel I tot en met V

Door een bijzondere lotsgebeurtenis (stigmatisatie) is Judith von Halle bij veel mensen bekend geworden. Maar in haar achtendertigste levensjaar vond er nog een machtige lotsgebeurtenis plaats. Ze kreeg een dringende oproep uit de geestelijke wereld om een boek uit te …

Meer lezen →

Reïncarnatie en karma

Een introductie. De zin van het bestaan. Van voorgeboortelijk levensplan tot individuele levenstaak

Het is het kernpunt van ons bestaan: de vraag naar de zin van het leven, ze houdt ons niet alleen bezig in de individuele levensloop, ze bepaalt ook het leven in het sociale organisme. Ook de vraag van de beroepskeuze …

Meer lezen →

Rudolf Steiner – Meester van de witte loge

Over de occulte biografie

Wie was de Christus-dienaar Rudolf Steiner? De vraag naar de werkelijke geboortedatum van Rudolf Steiner vormt de poort tot een inzichtsweg, die ons direct in de karmische biografie binnenleidt van een mens, van wie de grootsheid van het hogere wezen …

Meer lezen →

Zwanenvleugels

Een spirituele autobiografie. Deel I Kinderjaren en jeugd

Deze autobiografische vertelling gaat over buitengewone innerlijke belevenissen van een mens, die in het derde levensjaar door een beslissende gebeurtenis uit het kinderlijke schemerbewustzijn ontwaakt en zich plotseling afvraagt: waar was ik vroeger? Dan begint de jacht naar het verloren …

Meer lezen →