Uitgeverij Cichorei

EEN LEERSCHOOL VAN DE LIEFDE

Hans Lemmens

166 pagina's

Prijs € 19,50

 

ISBN 9789491748530

Paperback, 1e druk 2016

Om dit boek te bestellen, klik hier

Maria Magdalena in het evangelie van Johannes

Onlangs erkende de paus dat Maria Magdalena een apostel van Jezus was. Een dappere uitspraak, maar het feit stond al eeuwen lang openlijk vermeld in het evangelie van Johannes. Hans Lemmens vertelt wat er nog meer over Maria Magdalena vermeld staat in dit evangelie, openlijk of tussen de regels door. Bijvoorbeeld dat zij niet alleen een apostel van Jezus was maar ook  zijn partner en als zodanig aan hem gelijkwaardig.

De uit dit evangelie te distilleren visie op het mannelijke en het vrouwelijke past hij vervolgens toe op de geschiedenis zoals die zich na de beschreven gebeurtenissen heeft afgespeeld, met een belangrijke rol voor de troubadours uit de twaalfde eeuw, de zangers van de hoofse liefde.

Dit boek gaat over de liefde en de verheffende werking ervan. En over hoe die verheffing in het dagelijks leven gestalte kan krijgen.

 

Hans Lemmens schreef eerder Het elastiek tussen lichaam en ziel (over hoogsensitiviteit en autisme), Hoe mensen lichaam zijn (over hoogsensitiviteit en cultuur) en Liefde als kennis (over de geschiedenis van de man-vrouw-relatie).

 

Copyright 2014-2023 Uitgeverij Cichorei