Uitgeverij Cichorei

LEEFLICHT

Henk van Oort

132 blz.

Prijs € 17,50

 

ISBN 9789083275543

Paperback, 1e druk 2023

Om dit boek te bestellen, klik hier

Mijn biografische regenboog

In deze beknopte autobiografie heb ik getracht mijn eigen spirituele ontwikkeling onder woorden te brengen. De rijkgeschakeerde metamorfose van een kinderlijk geloof naar een omvangrijker beeld van de geestelijk wereld, beschrijf ik aan de hand van een groot aantal voorbeelden.

Tijdens het schrijven werd het mij duidelijk dat pas na vele tientallen jaren de terugblik, door een grotere distantie, in een écht breed spectrum geplaatst kan worden. De zeer uiteenlopende ontwikkelingslijnen en zetstukken op het toneel van het leven krijgen na vele jaren eindelijk de belichting waar ze recht op hebben. Midden in de turbulentie van het dagelijks bestaan ontgaat ons doorgaans de diepere achtergrond van de gebeurtenissen. Pas na het opdoen van veel uiteenlopende levenservaringen, die zich voordoen als puzzelstukjes, kunnen we een vermoeden krijgen van de bedoelingen van wat we ons lot noemen of misschien wel ons karma.

De bestudering van biografieën in het algemeen, met alle wonderlijke wendingen, kan een hulp zijn bij deze zoektocht naar onze eigen levensbestemming.

 

Henk van Oort (1943) was werkzaam in diverse soorten onderwijs. Hij geeft op dit moment cursussen en lezingen die geïnspireerd worden door de antroposofie van Rudolf Steiner.

 

Copyright 2014-2023 Uitgeverij Cichorei