Uitgeverij Cichorei

MARIA MAGDALENA, VROUW NAAST JEZUS

Danielle van Dijk

384 pagina's

Prijs € 29,50

 

ISBN 9789083275581

Paperback, 3e druk 2023

Om dit boek te bestellen, klik hier

Een zoektocht naar het verborgen christendom

Moeder, maagd of hoer: we lijken in het christendom weinig andere archetypen voor het vrouw-zijn te hebben. Is dit terecht? Was het vrouwbeeld in het oorspronkelijk christendom werkelijk zo eenzijdig? Waar is de vrouw die tegelijkertijd evenknie en minnares is?

In dit boeiende boek vertelt Danielle van Dijk kleurrijk en beeldend over de vrouw die aan het begin stond van het allereerste christendom: Maria Magdalena. Zij was de ‘apostel

der apostelen’, de vrouw aan wie Christus het vertrouwen gaf zijn boodschap van liefde uit te dragen in de wereld. Zij was echter nog meer dan dat: zij was ‘Our Lady’ naast ‘Our Lord’.

Het boek is een zoektocht geworden door de esoterie, zoals de Nag Hammadi Geschriften en het werk van Rudolf Steiner, Jacob Slavenburg, ­Annine van der Meer en anderen. Ze reisde naar Israël, Frankrijk, Engeland, Italië en Spanje om uniek materiaal over Maria Magdalena te verzamelen. Ze ontdekte verborgen symboliek in schilderijen en kerken (180 illustraties). Het boek begint bij de godinnen in de grote religies en eindigt met het vrouwelijke in ons eigen innerlijk. Oefeningen en meditaties worden gegeven.

‘Een mooi verlucht boek over een intrigerende zoektocht naar een legendarische doch miskende vrouw.’ – Jacob Slavenburg

Drs. Danielle van Dijk (1953) houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met de gnosis en verschillende onderwerpen uit de geesteswetenschap. De Nag Hammadi Geschriften en het werk van Rudolf Steiner zijn haar grootste inspiratiebronnen. Van 1975 tot 2020 was zij verbonden aan de Stichtse Vrije School in Zeist (VO).

Eerder verscheen Het Christusbewustzijn, een moderne inwijdingsweg, derde druk 2020.

 

Voor meer informatie: www.danielle-vandijk.nl

Copyright 2014-2023 Uitgeverij Cichorei