Uitgeverij Cichorei

TRANSPARANTEN DOORLICHT

Juul van der Stok en Mabel Slangen

248 pagina's

Prijs € 41,00

 

ISBN 9789491748240

Wire-O, 3e druk 2020

Om dit boek te bestellen, klik hier

De derde druk is leverbaar vanaf 17 december 2020

Jaarfeesten en seizoenen in kleurrijke beelden

Herziene en uitgebreide tweede (inmiddels derde) druk, met talrijke aanvullingen en nieuwe thema's, onder andere het Luciafeest en transparanten voor seizoenslampjes.

 

Dit werkboek biedt een schat aan voorbeelden en patronen, uitgebreide werkbeschrijvingen en kleurrijke foto's ter inspiratie voor het maken van transparanten. Transparanten zijn voorstellingen bestaande uit meerdere lagen gekleurd zijdevloei- of vliegerpapier, die hangend voor het raam doorlicht worden.

Jaarfeesten en seizoenen kunnen door een passende transparant eerst in het maakproces worden beleefd, om daarna een bijdrage te kunnen leveren aan de viering van de lichtfeesten door de donkere helft van het jaar.

Juul van der Stok, auteur van Schipper mag ik overvaren. De jaarfeesten in de stroom van de seizoenen, verzamelde jarenlang originele ontwerpen en patronen van transparanten en gaf cursussen door het hele land.

In samenwerking met Mabel Slangen - oud-cursist en nu gemotiveerd om nieuwe transparantencursussen en workshops te leiden - zijn de oorspronkelijke ontwerpen voor dit boek met veel enthousiasme opnieuw uitgevoerd, soms bewerkt én aangevuld met nieuwe ideeën, technieken en toepassingen.

 

Transparanten doorlicht wil van harte uitnodigen om met jong en oud te gaan beleven hoe licht door gekleurd papier voorstellingen in verschijning brengt; doorlichte beelden waar je steeds weer graag naar kijkt.

Copyright 2014-2023 Uitgeverij Cichorei