Uitgeverij Cichorei

120 pagina's

Prijs € 17,50

 

ISBN 9789083369532

Paperback, 1e druk 2023

Om dit boek te bestellen, klik hier

Een stervensbegleiding

Als je van de dokter het nieuws krijgt dat je een levensbedreigende ziekte hebt of dat het einde aanstaande is, staat het leven van jou en je omgeving op zijn kop.

Dit boek geeft een unieke, eerlijke en soms pittige inkijk in de weg die Ans en Guus gingen, toen Guus hoorde dat hij nog maar kort te leven had; een traject dat uiteindelijk bijna 4 jaar duurde. Het laat ook de rol van de begeleiders zien rondom het levenseinde van Guus, waarbij het gesprek met een buitenstaander vaak makkelijker is dan met intimi. Doel is in vrede overgaan.

 

Alice Majoor (1956) en Parcival van Gessel (1951) zijn begeleiders rondom het levenseinde van de Stichting Lumen (2003). Zij werden ingeschakeld toen Ans radeloos was omdat Guus nergens van wilde weten.

 

Beide schrijvers hebben een theosofische achtergrond, waardoor ze open kunnen staan voor spiritualiteit in de ruimste zin van het woord. Daarnaast is Parcival bisschop (2022) in de Vrij Katholieke Kerk (VKK).

Van de rituelen van de VKK kan gebruik worden gemaakt, ook voor mensen van andere gezindten.

Ook geestelijken van andere richtingen worden ingeschakeld indien gewenst. Uiteraard staat Lumen ook open voor mensen die geen spirituele behoefte hebben. Lumen werkt op basis van giften.

 

De opbrengsten van dit boek zijn deels ten bate van het KWF en deels ten bate van het werk van de stichting Lumen.

www.stichtingLumen.nl

Copyright 2014-2023 Uitgeverij Cichorei